جهت سفارش به شماره زیر تماس بگیرید
شماره تلفن: ۰۹۱۹۳۶۱۷۶۰۵
شکلات تخته ای از نظر منابع غذایی حاوی کاتچین، آنتی اکسیدان، آب، پروتئین، سدیم، کافئین، سلولز، اولئیک اسید و … میباشد. با وجود تنوع شرکت های سازنده شکلات و بازار گسترده آن، این سوال مطرح میگردد که شکلات تخته ای از کجا بخریم؟ در این مقاله کوشش شده است تا با بررسی ویژگی های شکلات تخته ای، تعدای از شرکت های تولید کننده شکلات تخته ای و … با تکیه بر متد اطلاع رسانی، آموزش و یادگیری، به این سوال پاسخ دهیم. هماکنون میزان مصرف شکلات بهعلت مزایای متعدد برای سلامتی قلب (بهعلت فلانوئید شکلات)، افزایش حافظه و تمرکز در کودکان و میانسالان (بهعلت فلاونول)، سلامتی پوست و مو (بهعلت فلاونول)، افزایش روحیه و اندروفین (پلی فنول)، کنترل سطح کلسترول (بهعلت فلاونول)، کاهش اشتها، داشتن عملکردی شبیه آسپرین، افزایش دید، آنتی سرطان، همچنین پتاسیم، سلنیوم، اکسید نیتریک، تئوبرومین، کدئین باعث شده است تا مصارف درمانی شکلات تخته ای آن را به یکی از محبوبترین تنغلات موجود در سراسر دنیا تبدیل نماید. البته باید توجه داشت که در صورت مصرف بیش از حد، مشکلاتی برای بدن ایجاد خواهد شد. عوارضی مانند کهیر، اضطراب، تبخال، فیبروکیستیک سینه زنان، زخم معده، بیخوابی و… نیز ممکن است برای مصرفکنندگان شکلات بوجود آید. پس همیشه از برقراری اصل تعادل در زندگی غافل نشوید.
شرکت های تولید کننده شکلات تخته ای
مهد تولید شکلات تخته ای، آمریکا میباشد. هم اکنون نیز کشور هایی مانند کامرون، غنا، اندونزی، جمهوری دومینیکن، مکزیک، اکوادور و ساحل عاج عمدهترین کشور های تولیدکننده شکلات تخته ای میباشند. شرکت های توبلرون، کیت کت، گلکسی، وان، کادبری، پانچی، جراردلی، گایلیان، فررور، لینت،اسمارتیز، اسنیکرز و تویکس و مارس پای هایترین شرکت های تولیدکننده هستند. در ایران شرکت های شوگتن، ماردین، دیرول، زابسردشت، کنتی، کازبوه، اوزل، ایوان، کرال، آناتا، روشن، برنوتی، آیدین، مگااستار، کمپینو، ریزن، کاوندیش، مینو، شیرین عسل، رورو، فروتن، مرسی، تافی، نانی، لپ لپ، کندی مندی، کوپا، ویتالیا، مجیک، کامور، المان، رویتال، سوربن، مرداس، اسرو، مرداس، ویولتا، پارمیدا، فرمند، کیدرجوی، باراکا، شیگوار و… عرضه کننده انواع شکلات از جمله شکلات تخته ای میباشند.
ساخت شکلات تخته ای
اگر چه شکلات تخته ای از کاکائو، وانیل، شیر، شیرخشک، نشاستهی نرم شده و کره تهیه میشود؛ اما پای های ماده تشکیل دهنده آن کاکائو است. مراحل تهیه کاکائو عبارتند از:
مرحلهی اول: تخمیر دانهی کاکائو
مرحلهی دوم: خشک نمودن کاکائو
مرحلهی سوم: برشته نمودن کاکائو
مرحلهی چهارم: سنگزنی
مرحلهی پنجم: خنک نمودن کاکائو
بعد از فرآوری کاکائو نوبت به تهیهی شکلات میرسد. اغلب دستور تهیه های شکلات، در هنگام ذکر مواد تشکیل دهنده شکلات تخته ای از پودر کاکائو، کره کاکائو، لسیتین، ساکاروز، پودر وانیل، اینولین، پلی دکستوز، مالتودکسترین نام میبرند. برخی دیگر با اضافه نمودن مواد جانبی دیگر مثل: فندق، بادام، پسته، نارگیل، عسل و… فرآورده های شکلاتی تهیه مینمایند که پایهی اصلی ترکیبات آنها شکلات است. مراحل تهیه شکلات تخته ای عبارتند از:
مرحلهی اول: با استفاده از آسیاب، پلی دکستروز، شکر، مالتودکسترین و پودر اینولین را آسیاب میکنند. عملیات آسیاب هرچه ماهرانهتر انجام شود، شکلات لذیذتری را خواهیم داشت.
مرحلهی دوم: الک مواد مرحلهی اول، انجام میشود. با بهره گیری از الک مخصوص، مواد غنی و فقیر آسیاب شده از یکدیگر جدا میشوند.
مرحلهی سوم: با استفاده از آون کره کاکائو را ذوب میکنیم. ذوب کردن و شیوه آن یکی از تخصصیترین اقدامات هر قناد ماهری است.
مرحلهی چهارم: ساکاروز یا قند به کره کاکائو اضافه میگردد.
مرحلهی پنجم: مواد بدست آمده در مراحل قبلی را با استفاده از مخلوطکن، همزده و یا کونچ میکنند.
مرحلهی ششم: شکلات تخته ای در قالب و درون ورق های آلومینیومی بستهبندی مینمایند. شیوه بستهبندی مناسب، باعث میشود تا ماده غذایی دربرابر عوامل مخرب محیطی محفوظ بماند.
شکلات تخته ای را از کجا تهیه نماییم؟
قبل از پاسخ به این سوال که شکلات تخته ای از کجا بخریم؟؛ باید بدانیم که قنادان و تولیدکنندگان خوراکی و دسر های شکلاتی (کیک، برشتوک، شیرینی، دراژه، دسر، دنت، ترامیسو، شوکودراژه، تخممرغ شانسی، آبنبات، شکلات میکس، کرم کاکائو، شکلات بار خرمایی، سس کارامل و…) شکلات تخته ای را ذوب یا رنده کرده و در محصولات و فرآورده های شکلاتی از آن استفاده میکنند. اغلب فعالان حوزه قنادی، شیرینی و شکلات با بزرگترین دغدغه خود، یعنی تهیه شکلات تخته ای روبرو هستند. خریداری مستقیم از نمایندگی های فروش محصولات شکلات و همچنین مراجعه به سایت های فروش معتبر شکلات تخته ای، به صورت کارتن های دوازده کیلویی یعنی در بستهبندی های چهار قالب سه کیلویی یکی از گزینه های انتخابی خریداران است. به طور کلی میتوان اذعان داشت که قیمت روز انـواع شـکلات های تخته ای در مراکز فروش عمده، به قیمت درب کارخانه میباشد و از منظر قیمت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. در هنگام خرید به امکان خرید بیواسطه و مستقیم از کارخانه، دسترسی همیشگی به محصول و کیفیت بالای محصول به نسبت قیمت مناسب و پایین توجه داشته باشید. در هنگام خرید شکلات تخته ای به انواع و دسته بندی های موجود توجه کنید. نام دیگر شکلات تخته ای، شکلات موزاییکی است که به دو نوع شکلات تخته ای تلخ (با نام های دیگر شکلات ساده و شکلات سیاه) و شیری تقسیم شده و موجود است. شکلات تخته ای تلخ با درصد بیشتری از کره کاکائو به جای شیر تهیه میشود و شکلات شیری از شیر ساخته میشود.
عوامل موثر بر قیمت شکلات تخته ای
عوامل موثر بر قیمت شکلات تخته ای بسیار گوناگون است. عوامل محیطی، جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و … از عمده دلایل میباشند و جزئیات دلایل در ادامه آمده است:
- نوع مواد اولیهی سازنده ساخت شکلات تخته ای
- مقدار حجمی که خریدار سفارش میدهد
- شکلات تخته ای به دو صورت کیلویی و فل های
- شکلات تخته ای اگر به شکل فل های یا عمده خریداری شود فروشندگان قیمت اصلی فروش این محصول را به شما عرضه خواهند نمود. زیرا خریدار در حجم زیاد و عمده این محصول را خریداری کرده و همچنین خریداران بخاطر خرید عمد های که دارند بهترین لیست قیمت فروش را از تولیدکننده محصول دریافت خواهند کرد.
- · کیفیت همراه با قیمت مناسب
- در خرید شکلات تخته ای به شکل کیلویی (از قنادی و عطاری) با قیمت بیشتری مواجه خواهید شد.
- شیوه تهیه شکلات تخته ای میتواند از مراکز پخش عمده مواد غذایی، قنادیها و عطاریها، سایتها و فروشگاه های اینترنتی، نمایندگی های شرکت های تولید کننده شکـلات های تلخ تخته ای در شهر های مختلف، فروشگاه های زنجیر های، سایتها و فروشگاه های اینترنتی یکی از مراکز فروش پرطرفدار شکلات تلخ تخته ای خارجی در شهر تهران و شهرستانها باشد که بر قیمت موثر باشد.
بررسی شرکت های معروف ساخت شکلات تخته ای
خوشبختانه تعداد شرکت های تولید کننده شکلات تخته ای در ایران محدود نیستند. برند شکلات تخته ای ما، پارمیدا، فرمند، کولاک، کاله و… از برترین برند های تولیدی شکلات تخته ای در ایران میباشند.
- شرکت فرمند، یکی از شرکت های تولید کننده شکلات تخته ای است. برای خرید میتوانید به بخش های مختلف وبسایت شرکت فرمند (صفحهاصلی، محصولات، برندها، درباره ما، مقالات، استخدام، تماس با ما) مراجعه نمایید. یکی از محصولات شکلات تخته ای فرمند، بیست کیلویی چهارتایی، اختصاصی قنادی میباشد.
- شرکت(ما) با سابقهی خدمت تقریبا شصت ساله تولید در صنعت شکلات سازی نقش مهمی داشته است، و در هر زمان با مراجعه به وب سایت فروش (ما) لیست قیمت های آن در اختیار خریداران قرار گرفته اند. بخش های مختلف وبسایت شامل اطلاعات اولیه شرکت، معرفی شرکت، تاریخچه، اطلاعات تماس، لیست محصولات قرار دارد. شما میتوانید با مشاهده لیست محصولات و اطلاعات تماس شکلات تخته ای را از راه دور (اینترنتی، پیامکی) و یا به صورت حضوری از طریق شناسایی مراکز خدمات مشتریان، خریداری نمایید.
- شکلات پارمیدا شرکتی با نام معرفی کیان شکلات کیمیا با سهامی عام، سه نوع شکلات تخته ای تلخ و شیرین و شیری را در اختیار خریداران قرار میدهد.
- شرکت دوریکا بستهبندی های سه کیلوگرمی شکلات های ذوب شده آماده، در کارگاه های تولید کیک و شیرینی و در قنادیها استفاده میشود و بیشتر تا برای مصارف خانگی، شکلات های ذوب شده در عرضه میشوند را تولید مینماید. محصولات شرکت دوریکا با عنوان شکلات تخته ای دارای خصوصیت هایی مانند: صاف و براق بودن، ترک نخوردن شکلات در سرمای یخچال و آب شدن آن با کمی گرم کردن، دارای طرفداران زیادی است. اگر قصد خرید از شرکت دوریکا را دارید، این شرکت دو گزینه خریداری به شکل مستقیم یا بدون واسطه و یا از طریق نمایندگی های فروش در قنادیها را دراختیارتان قرارداده است.
روش تهیه شکلات تخته ای از عرضه کنندگان
- مراجعه به طریق مراکز معتبر و به نمایندگی های فعال
- مراجعه به قنادی و عطاری
- نخستین مرکز خرید شکلات تخته ای صنعتی با کیفیت به صورت عمده ایران در شهر تهران ایجاد شده است که میتوانید برای خرید به آنجا مراجعه نمایید.
- یکی دیگر از بازار های عمده فروشی شکلات روشن در ایران در شهر تبریز قرار دارد.
بهترین شکلات های تخته ای
- شکلات بار های صددرصدی فروشن (Fruition Chocolate One Hundred Percent Bar): نکته جالب وقابل توجه آن است که کاکائوی شکلات فروشن، بسیار نزدیک به صددرصد است. بهعلاوه با مخلوط نمودن کاکائوی دومینیکن بهعلاوه کاکائوی برشته شده و مقدار مشخصی آب شاتوت قرمز، شکلات بار های صددرصدی فروشن در خدمت مشتریان قرار میگیرد.
- شکلات تلخ ارگانیک 85% آلتر اکو: از آنجا که مصرف زیاد شیرینیجات برای سلامتی به خصوص در شرایط کنونی با وجود ویروس های فصلی از جمله کرونا، آنفولانزا مضر است؛ پس بهتر است شکلات هایی برای سرو انتخاب گردد که مقدار شکر کمتری در آنها استفاده شده باشد. این مدل شکلات Alter Ecoدارای شکر کمی است که آنرا به یک انتخاب مناسب تبدیل کرده است.
- بادام شور شکلاتی با 70% کاکائو: همیشه به خاطر داشته باشید کههر شکلاتی درصد کاکائو بالاتری داشته باشد از نظر میزان مواد غذایی مفید بوده و آن شکلات خاصیت بیشتری دارد. بادام درون شکلات بهعلت داشتن پروتئین موجب میگردد تا شخص به سرعت احساس سیری کرده و مصرف آن دارای مزایای توامانی مانند سلامت پوست را به ارمغان خواهد آورد.
- شکلات های کاکائوی ارگانیک80%با مغز دانه کاکائو نیبمور (Nibmor Extreme 80% Organic Cacao with Cacao Nibs): این شکلات از کاکائو ارگانیک و مغز دانه گیاه کاکائو که سرشار از فلاونول میباشد؛ تشکیل شده که به شما پیشنهاد مینماییم تا حتما برای یک بار هم که شده طعم آن را تجربه کنید. طعم بسیار خوب و منحصر به فرد موجب محبوبیت برند شکلات های کاکائوی ارگانیک گردیده است.
- کاکائو بار های 85% ارگانیک شرکت سبز و سیاه (Green & Black’s Organic 85% Cacao Bar) : همان طور که از نام این نوع شکلات معلوم است؛ 85% آن حاوی شکلات تلخ بوده و مابقی آن از وانیل و خانواده قند های ارگانیک تهیه شده است.
- شکلات تلخ 72% با طعم نعنای وحشی ایندنجرد (Endangered Species 72% Cacao with Forest Mint): این نوع شکلات نیز به کاهش وزن کمک میکند. با توجه به درصد کم شکلات، افرادی که از شکلات های شیرین در رژیم غذایی خود استفاده میکنند می توانند این شکلات را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
- شکلات 72% ها فود به همراه کوینوآ پف کرده و کره بادام (Hu Foods Almond Butter & Puffed Quinoa 72% Cacao) : کره بادام درصد بیشتری را در ترکیبات شکلات شکت کوینوآ به خود اختصاص میدهد.
- شکلات70%تلخ و شیرین شارفن برگر (Scharffen Berger 70% Bittersweet Chocolate Bar): از خصوصیات بارز این نوع شکلات شیری بودن آن است. برخورداری شکلات شارفن برگر از لوبیای وانیلی در ترکیب آن به کاهش اشتها و کاهش وزن به افرادی که رژیم غذایی لاغری را در نظر دارند، کمک میکند.
خریداران انواع شکلات تخته ای در دو صورت عمده و خرده فروشی، میتوانند با توجه به برندها، درصد شکلات بهکار رفته، ترکیبات موجود در شکلات تخته ای، قیمت و… خرید نمایند. بهعلاوه در هنگام خرید به علائم بهداشتی نیز توجه نمایند. معمولا درصد های شکلات در ایران شامل: 30، 45، 50، 65، 70، 80 و 97 میباشند.
متغیر های موثر بر کیفیت شکلات تخته ای
محققان برای سنجش میزان کیفیت شکلات تخته ای متغیر های زیر را مورد بررسی قرار میدهند:
- رطوبت
- پروتئین
- چربی
- PH
- رنگ
- فعالیت آبی
- سختی(نیوتن)
- گرانروی کاسون
- تنش تسلیم (پاسکال)
- درجه ذوب در دهان
- شیرینی
سازندگان شکلات تخته ای با تغییر متغیرها و عوامل موثر، شکلات تخته ای با کیفیت های مختلفی عرضه نمودهاند.
چگونه شکلات تخته ای ذوب شود؟
سوالی که پس از خریداری شکلات تخته ای مطرح میشود، این است که شکلات تخته ای را پس از خرید چگونه ذوب و مورد استفاده قرار دهیم؟ توجه نمایید در برخی از مقالات به جای بیان ذوب نمون شکلات، از اصلاح تمپر کردن یا temper استفاده مینمایند.
مرحلهی 1: در ابتدا شکلات تخته ای را خرد مینماییم. حتما از برند های معتبر شکلات تخته ای استفاده کنید. زیرا در صورت انتخاب نامناسب، طعم و کیفیت کل محصول، تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
مرحلهی 2: شکلات موجود را به سه قسمت مساوی (از نظر وزنی) تقسیم مینماییم. سپس دو قسمت از سه قسمت را در ظرف مخصوصی قرار میدهیم.
مرحلهی 3: باید به ظرف شکلات حرارت غیر مستقیم و ترجیحا بوسیله بخار آب وارد شود. با گذاشتن ظرف بر روی سماو یا قابلمه حاوی آب جوش، صبر میکنیم تا شکلات کم کم شروع به ذوب شدن قرار گیرند. (برخی از قنادان برای ذوب کردن از مایکروویو استفاده مینمایند.)
مرحلهی 4: شکلات در حال ذوب را بهصورت مستمر هم میزنیم. توجه کافی باید داشت که آب به داخل ظرف شکلات وارد نشود.
مرحلهی 5: حتما صبر میکنیم تا شکلات تخته ای کاملا ذوب شود.
مرحلهی 6: وقتی دمای شکلات از چهل درجهی سلسیوس بالاتر رفت، ظرف را از روی حرارت برداشته و یک سوم شکلات باقیمانده را به آن اضافه مینماییم. توجه شود که به هم زدن شکلات تا زمان یکدست شدن ادامه داشته باشد.