دسته‌بندی نشده

شکلات سنگی

جهت سفارش به شماره زیر تماس بگیرید

درحال حاضر شکلات یکی از خوراکی های محبوب بین افراد زیادی می باشد. دنیای دوست داشتنیِ شکلات ها به دلیل وسعتی که در انواع طرح و طعم دارند، طرفداران زیادی پیدا کرده و از کم تر کسی می شنوید که به شکلات علاقه ای نداشته باشد. یکی از انواع این خوراکی های خوشمزه و البته مفید، شکلات سنگی می باشد که با رنگ و طرح فریبنده ای که دارد، محبوبیت قابل توجهی پیدا کرده است. کودکان بیشتر از هر کس دیگری تحت تاثیر ظاهر و رنگ خوراکی ها می شوند. این سنگ های رنگی که امروزه در هر رنگ و طرح و اندازه ای موجود می باشد، نه فقط کودکان بلکه همه ی افراد را به وسوسه می اندازد.

تا پایان این مطلب همراه باشید تا هر سؤالی که درباره شکلات در ذهن تان دارید پاسخ داده شود و از گذشته ی شکلات بخوانید و حتی از نحوه ی تولید و قیمت شکلات سنگی آگاه شوید.

This image has an empty alt attribute; its file name is 01.png
شکلات سنگی

شکلات

شاید برایتان جالب باشد که شکلات در واقع در خانواده ی سبزیجات جای می گیرد و از درخت کاکائو (یا همان Theobroma Cacao) گرفته می شود. کاکائو تقریبا دارای بیش از 400 ترکیب می باشد که بعضی از این ترکیباتِ موجود در آن باعث هوشیاری می شوند. با تأثیری که بر گوارش نیز می گذارد، باعث تسهیل پذیرش موادغذایی دیگر می شود. حتی زمانی جزو جیره ی غذایی اساسی و لازم برای نیروهای جنگی به حساب می آمدند.
ترکیبات نسبی شکلات به این صورت می باشد:
پروتئین ها ۴/۸ درصد، چربی ها ۳۲/۵ درصد، کربوهیدرات ها ۵۹/۵ درصد، تئوبرومیان ۱/۲۵ درصد .
یعنی حتی یک تکه ی 100 گرمیِ کوچک هم حدودا دارای 9 گرم پروتئین و 220 میلی گرم کلسیم می باشد.
• تاریخچه
این خوراکیِ لذیذ اولین بار در شرکت انگلیسی Cadbury در سال 1842 تولید شد. Cote d’lvoire بزرگترین تولیدکننده کاکائو است که تقریباً 40٪ از منابع جهان را تأمین می کند. طبق نتیجه به دست آمده ی دانشمندان، انسان ها از 2600 سال قبل شکلات مصرف می کردند؛ اما نه به شکل امروزی بلکه نوعی مایع و تلخ تر.
در بررسی تاریخچه شکلات آمده است که مردم مکزیک از کاکائو نوشابه ای درست می کردند. این محبوبیت شکلات باعث شد که گیاه شناس بزرگ سوئیس، لینیوس، به درخت کاکائو نام درخت غذای خدایان لقب داد.
در سال ۱۸۷۵ نیز در کشور سوئیس روش جدیدی در ساخت شکلات به کار برده شد و کاکائو را با شیر مخلوط کرده و به صورت شکلات های منجمد کنونی که شکلات های شیری است به بازار ارائه دادند. به مرور ماشین های پیشرفته جدید هم برای ساخت انواع شکلات ها به وجود آمدند و به توسعه ی شکلات سازی سرعت بخشیدند.
تاریخچه شکلات مملو از شگفتی و سرشار از ماجراجویی است. درحالی که به صورت یک نوشیدنی تلخ به دنیا شناخته شده بود با افزودن شکر به شکلات رسمی تبدیل شد؛ در اروپای قرن شانزده محبو ب تر از پیش شد و با نفوذ عمیقی که در همه وجوه زندگی بشر کرد، توانست با اشتغال هزاران نفر طعم زندگی را شیرین تر کند و بازارهای جدید و پر رونقی را برای دیگر مواد غذایی نیز فراهم کند.

• کشور تولید کننده
هرچند کاکائو بیش از 2000سال پیش در آمریکای مرکزی و جنوبی استفاده و پرورش داده شده است، اما در حال حاضر بیش از 70 درصد کاکائوِ جهان در آفریقا پرورش می یابد؛ با این حال بعضی کشورهایی مثل بلژیک و سوئیس جزء بهترین تولید کنندگان شکلات هستند که حتی اگر آن کشورها نبوده اید، احتمالاً شکلات آن ها را خورده اید.

• تولید
اگر بخواهیم به طور خلاصه روند تولید شکلات را دنبال کنیم، به این صورت است که:
در مرحله ی اول گونه ی مورد نظر انتخاب می شود و بعد از شستشوی دانه های شکلات (یا همانBean Cleaning )، دانه ها تخمیر شده و بو داده می شوند. با استفاده از دستگاه های موردنظر پوسته را از دانه ها جدا کرده و در نهایت آسیاب می کنند. بعد از این که پودر کاکائو را از کره کاکائو جدا کردند با مواد اولیه ترکیب و مخلوط می کنند. بعد از عملیات تمپرینگ (Tempering) هم شکلات را قالب گیری می کنند.

شکلات سنگی

شکلات سنگی یکی از انواع دراژه های شکلاتی می باشد که نوعی اسمارتیز رنگی هم حساب می شوند. این شکلات ها به نحوی طراحی و تولید می شوند که به سنگ و یا اصطلاحا سنگ های رودخانه شبیه باشند. این دراژه های شکلاتی بین همه ی سنین پرطرفدار است، مورد استفاده برای هر مناسبتی بوده و به میزهای پذیرایی شما رنگ می دهند. منظور از دراژه نیز همان پوشش رنگیِ روی شکلات می باشد که تمام سطح آن را کاور کرده و پوشانده است. شکلات سنگی از شکلات های شیری تهیه شده و دارای یک لایه رنگ خوراکی می باشد که با عنوان سنگ خوراکی (Edible stones) و River Stones / Rocks هم شناخته می شوند.

This image has an empty alt attribute; its file name is 02-4.jpg
شکلات سنگی

شکلات سنگی ها به دلیل سایزها و برندهای مختلفی که دارند، رِنج قیمت آن ها نیز متفاوت است. شما می توانید به صورت حضوری و یا در بستر اینترنت (آنلاین) خرید خود را انجام دهید.

به منظور آشنایی با قیمت شکلات سنگی جدول زیر را مطالعه کنید.

This image has an empty alt attribute; its file name is 03-4.jpg

همان طور که مشخص است قیمت شکلات سنگی ها با توجه به عوامل زیر متغیر می باشد:
• وزن و مقدار: این موضوعی واضح است که به نسبتِ میزان خرید، هزینه نیز تغییر می کند.
• برند: وابسته به این که کدام کارخانه تولیدکننده ی محصول موردنظر است، بر قیمت شکلات سنگی نیز مؤثر می باشد.
• نوع شکلات: این که چه شکلاتی در محصول استفاده شده با قیمت شکلات سنگی تاثیر مستقیم دارد.
• نحوه ی خریداری: به طور مثال قیمت شکلات سنگی زمانی که فله ای (کیلویی)، کلی و یا جزئی خریداری شود، متفاوت است.
• شیوه ی واردات کره ی کاکائو و یا شکلات
• نحوه ی بسته بندی
• حتی شرایط خرید: شاید درصد کمی بر قیمت شکلات سنگی و به طور کلی شکلات تاثیرگذار باشد. (مثلا مثل روزهای عید، ولنتاین و از این قبیل مناسبت ها شاید بر قیمت نیز اثر اندکی بگذارد.)

تولید شکلات سنگی

شکلات ها 4 نوع اصلی دارند:
• شکلات شیری
• شکلات تلخ (Dark)
• شکلات سفید (شیرین)
• شکلات تلخ و شیرین

شکلات سنگی ها معمولا از نوع اول یعنی شیری تهیه می شوند. این نوع شکلات ها مزه ی متناسبی بین شیرینی و تلخی دارند و البته طعم دلپذیر شیر و کارامل و یا خامه ی تازه کاملا حس می شود.
در نوع شیری باید به میزان 10 درصد کاکائو و 12 درصد محصولات لبنی (شیر، کره و …) وجود داشته باشد. معمولا باقی ترکیبات آن را شکر، خامه غلیط و یا خشک، عسل و وانیل تشکیل می دهد.
در تولید شکلات سنگی به همان اندازه که به طعم آن توجه شده به زیبایی و حتی واقعی جلوه کردن آن نیز رسیدگی کرده اند.
ماشین آلات مورد نیاز در خط تولید شکلات سنگی مواردی مثل مخازن نگهداری شکلات، خرد کن شکلات سنگی، پلیسه گیر و دیگ دراژه می باشند.
برای تولید شکلات بعد از اینکه دانه های شکلات تخمیر شد، آن ها را زیر نور خورشید خشک کرده و به کارخانه ها منتقل می کنند. این دانه های شکلات (لوبیای شکلات) که از مناطق مختلفی ارسال شده اند با هم ترکیب شده و پاکسازی می شوند. عصاره کاکائو گرفته می شود و بعد از حرارت دادن دو ماده ” کره و پودر کاکائو ” از آن عصاره به دست می آید. در نهایت از آن ها برای تولید شکلات استفاده می شوند.
حالا که شکلات ها آماده و در دسترس هستند آن ها را در دستگاه های خردکن شکلات سنگی می ریزند و کاملا شکلات ها را خرد می کنند. بعد از اینکه روکش آن ها با استفاده از رنگ های طبیعی خوراکی تهیه شد، شکلات سنگی ها آماده ی بسته بندی شدن هستند.

شما حتی می توانیدنسخه ی خانگی شکلات سنگی هم تهیه کنید. شکلات شیری را روی حرارت آب کنید، هر مغز و خشکباری که موردعلاقه ی خودتان است را در آن مخلوط کنید و به مدت یک ساعت در فر قرار دهید. در آخر هم به آن مقدار کمی رنگ خوراکی اضافه کنید.

انتخاب شکلات

امروزه به اندازه ای تنوع شکلات ها زیاد شده است که تشخیص و انتخاب شکلاتی مرغوب و با کیفیت به کاری دشوار تبدیل شده است. شما با توجه به چند فاکتور زیر شاید انتخاب بهتری داشته باشید:

• حتما به ظاهر شکلات توجه داشته باشید. اگر شکلاتی سفیدک داشته باشد بیان گر اینست که به خوبی نگهداری نشده است. مثلا در خصوص شکلات های شیری باید رنگی متناسب داشته باشد، یعنی نه تیره و نه زیادی روشن.
• درکنار سطح و رنگ، حتما قبل از خرید مقداری شکلات را تست کنید و بوی آن را بررسی کنید. شکلات های مرغوب عطری قوی و خوشایند دارند؛ اگر بویی نداشته باشد بیان گر کیفیت پایین آن می باشد.
• ترد بودن آن نیز نشان دهنده ی کیفیت آن است. علاوه بر این زمانی که شکلات را در دهان تان گذاشتید باید به راحتی آب شود چون به این معناست که میزان قابل توجهی کره ی کاکائو در آن موجود می باشد. اما زمانی که موادی دیگر مثل نوعی از روغن جایگزین این کره ی کاکائو می شود، امکان این وجود دارد که شکلات خشک و بی آب باشد و به همین علت به منظورِ آب شدن به دمای بیشتری نیاز دارد.
• شاید برای تان سؤال شده باشد که آیا رنگ های شکلات سنگی نیز جنبه ی مرغوبیت دارد یا خیر؟ جالب است بدانید که دو نوع اصلی رنگ خوراکی وجود دارد: محلول در آب و محلول در چربی. رنگ های خوراکیِ استفاده شده در شکلات سنگی اگر باعث رنگی شدنِ زبان و یا دهان شوند و با بزاق از بین بروند، ایراد و اشکالی ندارند؛ اما اگر یک ساعت و یا بیشتر ماندگاریِ آن ها طولانی شود، نشان از نامرغوب و یا غیرمجاز بودنِ رنگ خوراکی آن می باشد.

توجه داشته باشید که تمامیِ موارد ذکر شده ی بالا می توانند در قیمت شکلات سنگی تاثیر داشته باشند. یعنی شاید درصد بسیار کمی از پایین بودن قیمت محصول بر اثر عدم مرغوبیت آن باشد.

چرا شکلات سنگی؟

اولین نکته ای در انتخاب محصولات غذایی و خوراکی به ذهن می رسد، میزان ارزش غذایی و سلامت آن محصول است. از طرفی شکلات جزو خوردنی هایی محسوب می شود که مطالب مختلف و زیادی درخصوص فواید و مضرات آن مطرح شده است. همان طور که اشاره شد شکلات استفاده شده در شکلات سنگی از نوع شیری می باشد. در شکلات شیری که یکی از انواع مهمِ شکلات ها می باشد، درصد پایین تری از کاکائو استفاده شده است و مواد اولیه ی اصلی آن که شیر است با شکر و یا عسل جوشانده می شود یا اصطلاحا شیر عسلی تهیه می شود. به همین ترتیب طعم کاراملی ملایمی در این شکلات حس می شود؛ که به این منظور دارای طعمی بین تلخی و شیرینی است.
بنابراین به نسبت انواع دیگر انرژی بیشتری دارد؛ که قطعا به دلیل وجود شیر و کلسیم در آن است. از طرفی مقدار قند و کالریِ استفاده شده در شکلات شیری نسبت به شکلات های دیگر کم تر است. حتی در تهیه ی این شکلات ها از ماده ی جامد کاکائویی استفاده نمی شود.

به لحاظ ارزش غذایی نیز انرژی آن 535 کیلوکالری بوده (به طور نسبی) و میزان کلسترول آن بسیار کم است. شکلات سنگی فاقد گلوتن است.

از دیگر مزایای شکلات استفاده شده در شکلات سنگی به موارد زیر می توان اشاره کرد:

• باعث حفظ تعادل فشار خون کم می شود
• ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهد
• میزان سطح کلسترول را حفظ می کند
• به هضم غذا نیز کمک می کند
• به دلیل وجود درصدی کافئین و نئوبرومین برای تقویت اعصاب نیز مناسب است
• شکلات هایی با درصد فلاونول بیشتر کالری سوز هستند
• بر اثر خوردن شکلات، هورمونی به نام آندروفین و سروتونین در بدن ترشح می شود که ایجاد احساس شادی را در پی دارد
• عمل جذب مواد (از جمله ویتامین ها) فعال تر از حد معمول می شود
• درمان استرس
• کمک به حافظه.

همان طور که شاید خود شما متوجه شده باشید، برخلاف تصوراتِ گذشته که شکلات را برای سلامتی انسان مضر می دانستند، این خوراکی در بسیار مواردی برای بیماری های قلبی مفید و تاثیرگذار می باشد. تنها موردی که باید به آن توجه شود “رعایت تعادل” در مصرف شکلات است. این موضوع را در نظر داشته باشید که دانه ی کاکائو دارای مقدار قابل توجهی چربی نیز می باشد.
هرچند که طرفدارانِ شکلات و کاکائو به دنبال طعم دلپذیر آن هستند اما خواص دارویی آن را نمی توان نادیده گرفت. همان طور که اشاره شد کاکائو دارای فلاونوئید است، که مقدار آن به نوع دانه و نحوه ی روند شکلات سازی بستگی دارد. قسمت قابل توجه موضوع اینست که این ترکیبات شامل آنتی اکسیدان اند و ریشه ی گیاهی دارند، بنابراین تاثیر بسزایی در کاهش فشار خون و همچنین گردش خون دارند و احتما مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی و حتی سرطان می شوند.

جهت سفارش به شماره زیر تماس بگیرید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا