جهت سفارش به شماره زیر تماس بگیرید
تاریخچه ی شکلات تخته ای
شکلات تخته ای، شکلی از شکلات جامد است که در سال 1847 به وجود آمد و آغاز تولید آن به جوزف فرای و پسرانش میرسد. آنها راهی برای مخلوط کردن کره کاکائو با پودر کاکائوی چربی گرفته شده یا به اصطلاح “آلمانی” و شکر به شکل ترکیب خمیری به دست آوردند که قابل قالب سازی است. سپس شکلات تخته ای جامد بوجود آمد. آنها آن را در غذاخوری هایی در بینگلی هال واقع در بیرمنگام انگلیس به نمایش گذاشتند.
اولین بار در سال 1851 آمریکا به وجود شکلات پی برد. در سال 1868، ریچارد كدبوری اولین شکلات تخته ای قلبی شکل را برای روز ولنتاین تولید کرده و اولین جعبههای شکلات تخته ای به بازار عرضه شد. دانیل پیتر پس از 8 سال همکاری با آن، شکلات شیری را ایجاد کرد و با هانری نستل (Henri Nestlé) برای ساخت اولین محصول شرکت نستل (Nestlé) همکاری کرد.
در سال 1879، رودولف لینت کره کاکائوی بیشتری را به شکلات اضافه کرد. این همان شیرینی شکلاتی میباشد که در دهان ذوب شده و همه ما آرزوی آن را داریم.
در سال 1910، روزی که آرتور گانونگ در کنار کارمندش، جورج انسور، به ماهیگیری میرفت، هرگز فکرش را هم نمیکرد که موضوعی ساده نام او را در تایخچه صنعت شکلات سازی ثبت کند. آنها عادت داشتند برخی از شکلاتها را به عنوان میان وعده خورده و آنها را در جیبهای خود بگذارد. با این حال، گانونگ تمایل نداشت که جیب و دستش کثیف شود. همین موضوع سبب گردید که آنها به فکر پیچیدن شکلات در سلفون بیفتند. سرانجام، آنها شروع به ساخت تکه های شکلاتی بلند با آجیل کردند. در سال 1898 تجارت آنها رونق گرفته و تصمیم گرفتند که نوار شکلات بسته بندی شده جداگانه را به مدت پنج سنت به بازار عرضه کنند. این اختراع با نام “Pal-O-Mine Bar” و به عنوان شکلات تختهای با کرم بادامزمینی ثبت شد.
تزئین کیک با شکلات تخته ای
شکلات تخته ای رنگی در طعمهای مختلف و پرطرفدار به عنوان روکش یا طعم دهنده برای شیرینیجات مختلفی کاربرد دارد. به همین صورت در تهیه بسیاری از دسرهای شکلاتی مانند
پاناکوتا شکلاتی، کیک ها، شیرینیها و انواع شکلات مانند
برشتوک قالبی و
شکلات آجیلی با پسته و کشمش یا
شکلات انار نیز نقش برجستهای دارد. میتوان با رنده کردن یا ذوب کردن شکلات تختهای به عنوان
گاناش شکلاتی، شکلات آب شده یا سس شکلات، برای تزیین کیک و دسر نیز از آن استفاده کرده و شکل های زیبایی خلق کرد.
برای این کار، ابتدا شکلات تختهای را میتوان ریز نمود و به وسیله دستگاه مایکروفر آب کرد. برای آب کردن شکلات تختهای به روش بن ماری، ابتدا شکلات را به قطعات کوچک تقسیم کرده و داخل ظرف (ترجیحا استیل) بریزید. کتری، سماور یا قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس با شعله ی ملایم ظرف شکلات را روی آن قرار دهید تا آب شود. توجه داشته باشید که شکلات به دمای زیاد حساس بوده و نباید آن را روی شعلهی زیاد قرار دهید چون به جای نرم شدن، سفت میشود. شما میتوانید انواع شکلات تختهای در طعمهای مختلف را با این روش ذوب کنید و با ترکیب رنگهای مختلف شکلات تخته ای با هم، رنگ های جدید و جذابی بسازید.
حال آنکه، میتوان با قرار دادن این نوع شکلاتها درون قالبهای مختلف، شکلاتهایی با تنوع فراوان و خارق العاده ایجاد نمود. همچنین انواع میوههای خوشمزه را میتوان با این شکلاتهای آب شده با عنوان میوههای شکلاتی با مزهای دلپذیر و بینظیر میل کرد.
نمونه ای از برندهای معروف ایرانی شکلات تخته ای
کارات از جمله برندهای قدیمی و پرفروش شکلات های تخته ای است که سال های سال است که شکلاتهایی با بهترین کیفیت وطعم را به مشتریان خود عرضه مینماید. شکلات کارات در سه طعم شکلات تلخ، شکلات تختهای شیرین و شکلات تخته ای سفید موجود است. وزن انواع شکلات تخته ای کارات 1 کیلو بوده و از لحاظ کیفیت در حال حاضر بهترین شکلات تخته ای ایرانی موجود در بازار است.
یکی از نشانهای تجاری مشهور و پرطرفدار در بازار شکلات پارمیدا میباشد که محصولات متنوعی تولید کرده و شکلاتهای تختهای این نشان باسابقه در طعمهای سه گانهی سفید، شیرین و تلخ با وزن تقریبی سیصد و سی گرم در بازار ایران به فراوانی یافت میشوند. درصد تلخی شکلات تلخ پارمیدا شصت درصد بوده و برای افرادی که تمایلی به مصرف شکلاتهای با طعم تلخ ندارند گزینه ی مناسبی است.
معمولا نشانهای تجاری شکلاتهای تختهای این محصول را تنها با سه طعم عرضه میکنند و عدم وجود تنوع طعم یکی از مشکلات این نوع خاص شکلات میباشد که توسط نشان دریکا به بهترین حالت برطرف گردیده است. این نشان معروف تجاری متنوعترین و جذابترین طعمهای شکلات در کشور را داشته و به مشتریان توانایی زیادی برای انتخاب مزههای دلخواه را خواهد داد. بنابراین این نشان علاوه بر مزههای معمول این نوع شکلات، طعمهای متنوع میوهای مانند شکلات تختهای توت فرنگی، پرتقالی، بلوبری، آناناسی، سفید یا شیری، تلخ نود و نه درصد و تلخ هفتاد و دو درصد را با وزن دویست و بیست گرم به مشتریانش عرضه مینماید.
آموزش تزئین کیک با شکلات تخته ای
در حقیقت، کیک شکلاتی تختهای واقعاً بهترین و آخرین دستور کیک شکلاتی مورد نیاز شماست! اگر به دنبال یک دسر منحصر به فرد هستید، بیشتر جستجو نکنید- کیک شکلات تختهای بهترین پیشنهاد برای شما است! اشتباه نکنید! اگر میخواهید و برایتان مهم است که خودتان کیک را تهیه و تزئین کنید، از این روش استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم دو مدل تزئین کیک با شکلات تختهای را به شما آموزش دهیم
- کیک انفجار شکلاتی
تزئین این کیک بسیار آسان بوده و تمام چیزی که لازم دارید یک کیک شکلاتی آماده، مقداری خامه تزئین برای روی کیک و مقدار زیادی شکلات تختهای است. دلیل اینکه این کیک را آسانترین کیک تولد نامیدم این است که نیاز ندارید چیزی را بپزید یا تهیه کنید. تنهای چیزی که لازم دارید این است که چند چیز را درکنار هم قرار دهید و به اصطلاح سرهم کنید (باید از کارخانجاتی تشکر کنیم که محصولات آمادهی مصرف تهیه میکنند).
مواد و وسایل مورد نیاز
در اینجا مقادیر تقریبی داده شده است که در تهیه کیک شکلاتی استفاده میشود.
- کیک شکلاتی آماده به قطر 20سانتی متر یا 8 اینچ و ارتفاع کیک 10 سانتی متر یا 4 اینچ باشد ( میتوان دو عدد کیک را روی هم قرار داده تا این ارتفاع را ایجاد کنیم. همچنین هیچ نیازی به پشتیبان بین لایهها نیست).
- یک قوطی 400 گرمی خامه تزئین کیک شیرشکلاتی
- شکلاتهای کیت کت (10 تا 12 عدد به ارتفاع انگشتان)
- 40 عدد شکلات توپی (معادل دو تا سه بسته)
- 40 عدد شکلات اسمارتیز (سه یا چهار بسته)
- شکلات تخممرغی شکل میانتهی (من یکی را میشکنم، ولی اگر هردو را بشکنند میتوانید آنها را با شکلات چیپسی بپوشانید).
- شکلات چیپسی – نوع مورد علاقه خود را تهیه کنید، من نوع بادام زمینی را توصیه میکنم (2 تا 3 بسته)
- شکلات تخته ای دایرهای شکل کرهای – نوع مورد علاقه خود را تهیه کنید، باز هم نوع بادام زمینی را پیشنهاد میکنم (2 تا 3 بسته)
- شکلات تخته ای میله ای از انواع مختلف (10 عدد) – نهایتا از هر نوع شکلات تخته ای که دوست دارید میتوانید استفاده کنید! هم میتوانید روی دو یا سه نوع تمرکز کنید یا میتوانید از همه انواع شکلات تختهای از نوع میله ای استفاده کنید!
باید بگویم که واقعا هیچ نیازی به ابزارهای خاصی برای تزئین این کیک ساده نیست، بنابراین میتوانید از ابزارهای معمولی آشپزخانه استفاده کنید. ولی اگر این ابزارهایی که در زیر لیست شدهاند را ندارید اصلا نگران نباشید. اگر قصد دارید کیک های بیشتری در آینده درست کنید، واقعا ارزشش را دارد که مقداری روی وسایل دکوراتیو و تزئینی اصلی کیک هزینه کنید. اگر کیک را خودتان درست می کنید، باید آن را کاملاً با شکلات تزئینی بپوشانید.
طرز تهیه کیک با شکلات تخته ای
· کیک را در وسط استند یا یک بشقاب بزرگ و بدون لبه قرار دهید.
·شکلات تختهای کیت کت (که در وسط آن بیسکوییت قرار دارد) را به قطعاتی به اندازه دو انگشت بشکنید یا میتوانید از 11 شکلات کیت کت (4 انگشتی) استفاده کنید!
·مقداری خامه تزئین کیک را بر روی قسمت پشتی هر شکلات کیت کت پخش کرده و شروع به پخش کردن به اطراف کیک کنید. اطمینان حاصل کنید که همه بخشهای برجسته و ناهموار به همان صورت بوده و قسمتهای پایین در تماس با پایهی کیک هستند.
·سپس شکلات توپی و اسمارتیزهای اطراف کیک را اضافه میگمیم زیرا کمی بالاتر از شکلات تختهای بوده و باید آنها را مخفی کنیم.
·بنابراین، اگر میخواهید این کار را انجام دهید، باید آنها را با کمی خامه تزئینی بچسبانید. به همین منظور میتوانید از یک قیف پلاستیکی استفاده کنید (که مخصوص مواد خوراکی است). فقط یک قاشق غذاخوری بزرگ خامه تزئین را اضافه کرده و آن را به یک گوشه فشار دهید. نوک را بکشید و دور شوید!
·یک تکه خامه تزئین را روی هر یک از شکلات های توپی فشار دادده و به قسمت بالای کیک در بالای شکلات کیت کت بچسبانید.
· درست پشت کیک و بین هر یک از شکلات توپیها، یک تکه کوچک از مواد را فشار داده و به آرامی روی دکمه ها فشار دهید.
·اکنون زمان بخش سرگرم کننده و جذاب یعنی انفجار شکلات تخته ای فرا رسیده است.
·برای آسانی کار از نقطه مرکزی شروع کنید. سپس میتوانید شمع را تقریباً در یک سوم از جلوی کیک و در مرکز آن قرار دهید. اگر از شمع بزرگی استفاده نمیکنید، یک نقطه ی مرکزی دیگر از شکلات شکل دار مانند خرس شکلاتی یا شکلات تخم مرغی مناسب است.
· حال میتوانید از سمت پشت کیک شروع کنید، به آرامی قطعات شکلات تخته ای را درون کیک فرو کنید، سپس به اندازه کافی محکم فشار داده تا بایستند. برای استحکام بیشتر، قطعه های خامه تزئین کیک را با قیف پلاستیکی اضافه کنید.
·بعضی از شکلات تخته ای ها را شکسته و شکلات میله ای را که از قطر نصف کردیم، به صورت مورب قرار میدهیم. اصولاً کافی است که شکلات های تخته ای را اضافه کرده تا اینکه از ظاهر آن خوشتان آید!
·تکه های بلندتر شکلات را در مرکز و پشت کیک قرار دهید و از ارتفاع طبقه بندی کنید.
·سپس شکلات تخم مرغی میانتهی را باز کنید. اگر شکلاتی شکسته بود، قسمت شکسته را با مقداری شکلات چیپسی مخفی کرده و مقداری دیگر را درون نیمه های تخم مرغ قرار دهید.
·میتوانید در وسط شکلات تختهای دایرهای شکل قرار داده و یکی را نصف کنید تا به نظر برسد داخل کیک گیر کرده است؛ سپس جلوی کیک را با شکلات چیپسی پر کنید.
·و اکنون کیک شما آماده است. به معنای واقعی کلمه، شکلات تخته ای را درون کیک شکلاتی بچسبانید! به شما گفته بودم که آسان است، این طور نبود؟
2. آموزش گام به گام کیک با تزئین شکلات تخته ای
مواد مورد نیاز
- یک کیک آماده مورد علاقه ی شما
- پنیر خامه ای نرم شده یک پیمانه
- پودر قند یک پیمانه
- شکر خام یک دوم پیمانه
- 10 عدد شکلات تختهای شیری آجیلدار هر کدام به اندازه حدود یک چهارم پیمانه
- شکلات و خامه تزئین کیک یک و نیم پیمانه
دستور تهیه
- پنیر خامه ای ، پودر قند و شکر را به ظرف اضافه کنید.
- پنیر خامه ای، قند پودر شده و شکر خام را با سرعت متوسط با میکسر ترکیب کرده تا خامه ای شود. حالا این رویه ی زده شده را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- 8 عدد شکلات تخته ای که به صورت خیلی ریز خرد شده اند را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. 2 عد شکلات تخته ای باقی مانده را نگه دارید تا بعدا روی آن بپاشید.
- مخلوط را بین لایه ها و در قسمتهای بالا و کناره ها، مخلوط را پخش کنید.
نکات مهم!
برای تهیه این کیک از شکلات تخته ای مورد علاقه خود استفاده کنید. این کیک برای تولد یا مناسبت های خاص نیز عالی است. تولد یا مناسبت های این چنینی اوقاتی هستند که بسیاری از افراد به دلیل اینکه درگیری های زیادی پیدا میکنند زمان زیادی برای تهیه ی کیک ندارند و سرهم کردن یک کیک آماده با تزئینات ساده ولی شیک و جذاب میتواند بسیار لذت بخش باشد که به شما توصیه میکنم حتما امتحان کرده و در نهایت از زمان اندکی که صرف تهیه ی این کیک جذاب و خوش منظر کرده اید لذت خواهید برد.
جهت سفارش به شماره زیر تماس بگیرید